Publisert 19. januar 2006

Dårlig vær har torsdag formiddag hindret Statoil i å gjennomføre en visuell kontroll av Visund-plattformen etter gassalarmen på plattformen natt til torsdag.

NTB

Deler av mannskapet om bord på Visund måtte natt til torsdag evakuere på grunn av alarmen. Statoil har stengt produksjonen ved plattformen, som ligger i Nordsjøen om lag 200 kilometer nordvest for Bergen.

– Dersom været ikke blir dårligere, regner vi med å få gjennomført den visuelle kontrollen torsdag, sier informasjonsansvarlig Geir Gjervan til NTB.

Lekkasje
– Brannalarmen gikk like etter midnatt. Det viste seg å være en lekkasje i gassrøret til flammetårnet, og det ble besluttet å evakuere alt ikke-essensielt personell, sa vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB natt til torsdag.

Statoils informasjonsmedarbeider Geir Gjervan sier torsdag formiddag til NTB at man ennå ikke kan si med sikkerhet at det har vært en gasslekkasje.

– Det som kan sies med sikkerhet, er at gass- og branndetektoren ble aktivert på plattformen, sier han.

Det blåste full storm med orkan i kastene rundt plattformen, og redningsarbeidet var svært vanskelig.

Overført til Gullfaks A
Et redningshelikopter fra Statfjord B-plattformen rakk å evakuere 17 av 91 personer om bord på plattformen før situasjonen var brakt under kontroll like før klokken 2.30.

– Det er ikke meldt om noen personskader, sier Walle.
De 17 som ble evakuert, ble overført med helikopter til Gullfaks A-plattformen.

Årsaken til at gass- og branndetektorer ble aktivert på plattformen var torsdag formiddag ikke klarlagt. Plattformledelsen har bestemt at kontrollen av produksjonsanlegget skal gjennomføres i dagslys, og Statoil regner ifølge Gjervan med at kontrollen vil bli gjennomført torsdag dersom været ikke blir verre.

Har stengt produksjonen
På grunn av det dårlige været i området har Statoil stengt all produksjon ved plattformen inntil videre. Nedstengningen innebærer at olje- og gasseksport fra feltet stopper.
Før nedstengningen utgjorde produksjonen ifølge Statoils egne tall om lag 35.000 fat olje og rundt 5 millioner kubikkmeter eksportgass per dag.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger