David Currie ny UK Regional President i Aker Solutions

Publisert 7. januar 2014

Aker Solutions ansetter David Currie som leder av sin britiske virksomhet for å hjelpe å lede selskapets ekspansjon., David Currie, ny UK Regional President i Aker Solutions. (Foto: Aker Solutions)

Currie kommer fra FMC Technologies, hvor han har siden 1985 hatt ulike stillinger , senest som direktør for globale subsea operasjoner.

Currie vil være basert i Aberdeen, hvor Aker Solutions har 2.600 ansatte som arbeider innen V&M, boreteknologi og subsea.

Han vil også overvåke operasjoner i Stockton-on-Tees og nylig åpnet kontor i London, noe som over tid vil bli et knutepunkt for globale ingeniør- og undervannstjenester.

– David er en oljeindustriveteran med en betydelig bakgrunn i å utvikle vellykkede bedrifter, sier styreformann i Aker Solutions Øyvind Eriksen.

– Hans erfaring i subsea- og energisektoren vil være en stor ressurs i utviklingen av Aker Solutions i Storbritannia og utover.

Currie studerte jus i Aberdeen og har også en videreutdanning innen HR. Han vil rapportere til Eriksen som en av fire regionale ledere, som starter 20 januar 2014.

Aker Solutions har siden 2011 etablert regionale strukturer i Brasil, Nord- Amerika, Norge og nå Storbritannia for å styrke sin tilstedeværelse og bygge sterkere relasjoner med viktige kunder.

Selskapet tilbyr produkter og tjenester for offshore oljeserviceindustrien. Selskapet har cirka 28.000 ansatte i mer enn 30 land.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger