De fleste har etablert krav til formell utdanning

Publisert 8. september 2014

Petroleumstilsynet har gjennomført tilsyn i form av en kartlegging av kompetanse på området boring, rettet mot samtlige boreentreprenører på flyttbare innretninger.,Kapasitet og kompetanse har over tid vært identifisert som en utfordring i petroleumsvirksomheten, særlig knyttet til flyttbare innretninger. På bakgrunn a dette varslet Petroleumstilsynet (Ptil) 15. januar 2014 et kartleggingstilsyn rettet mot samtlige boreentreprenører på flyttbare innretninger på norsk sokkel. Det skriver Ptil.

Ptil har gjennom året gjennomført tilsyn med samtlige boreentreprenører på norsk sokkel. Formålet med tilsynet var å kartlegge kompetansekravene i det enkelte selskap, samt å verifisere etterlevelse av kompetansekravene. Kartleggingen var begrenset til borepersonell som jobber på flyttbare innretninger.

Etter regelverket er det de ansvarlige selskapene som skal sikre tilstrekkelig bemanning og kompetanse i alle faser av virksomheten, og sette minimumskrav til bemanning og kompetanse for å ivareta funksjoner.

Krav til utdanning
Ifølge tilsynsrapporten viste kartleggingen at de aller fleste selskapene har etablert krav til formell utdanning for personell innen boring, i hovedsak basert på retningslinjer fra bransjeforeningen Norsk olje og gass.

Ut fra Ptils kategorisering hadde cirka 82 prosent av boremannskapene formell utdanning i tråd med retningslinjene. De fleste av de som ikke hadde slik formell utdanning, var utenlandske arbeidstakere. Krav til formell utdanning for alle stillinger er i hovedsak de samme i alle selskapene.

Ifølge Ptil kan det være aktuelt å gjennomføre verifikasjoner rettet mot enkeltselskaper som en oppfølging av tilsynsaktiviteten, blant annet med utgangpunkt i informasjon som ble mottatt gjennom kartleggingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger