Publisert 4. februar 2000

Halliburton kjøper de resterende 49 prosentene av nederlandske Welldynamics av Shell Technology Fund, og er nå eneeier. Nå skal brønnene bli enda smartere.

Halliburton har hatt en betydelig eierandel i WellDynamics en stund allerede, og sistnevntes ekspertise på såkalte ”smarte brønner” har kommet godt med i Halliburtons nye, storstilte satsing på integrerte operasjoner, skriver kjøperen i en pressemelding.

Welldynamics har sitt hovedkontor i Nederland, og ble stiftet i 2001. Det har i dag rundt 500 ansatte, og deres metoder for komplettering av brønner har så langt blitt brukt i over 300 borekampanjer verden over. Selskapet har også kontorer i Aberdeen og Houston.

– Welldynamics SmartWell-teknologi kommer godt med i en tid hvor økt produktivitet er i fokus, og spesielt på dypt vann, hvor mulighetene for brønnintervensjon er små. Dette vil vi bygge på, sier David King, leder for Halliburtons Kompletterings- og Produksjonsavdeling, i en kommentar.

Halliburton har så langt hatt stor suksess ved å kombinere WellDynamics SmartWell-teknologi med Landmarks (også en underavdeling av Halliburton, red.) WellSolverTM-teknologi gjennom IO-satsingen Digital Asset, for bedre brønnmodellering og optimaliserte brønnresultater.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger