Publisert 4. februar 2000

ExxonMobil kunngjorde i går at de vil fortsette å øke investeringene i prosjekter også i 2010, og skal i år øke investeringene med 3 prosent. Den holdningen er de ikke alene om.

ExxonMobil øker til USD 28 milliarder, men er ikke alene om å øke eller opprettholde investeringsnivået innen upstream i år:

Total har presentert investeringstall som viser at selskapet vil bibeholde det totale nivået fra 2009, men dreie en større andel over på upstream. Av Totals USD 18 milliarders investeringsbudsjett, vil nå 80% (USD 14,4 milliarder) gå til upstream-segmentet.

BPs konsernsjef Tony Hayward gikk tidligere denne måneden ut og varslet «en forsiktig økning» i capex sammenlignet med fjorårets USD 20 milliarder (BP-tall), og hovedfokuset ville være på investeringer i oppstrømssektoren.

Shells toppsjef Peter Voser, som tidligere sa selskapet planla å investere USD 28 milliarder i 2010, stod i januar på talerstolen på World Economic Forum og sa de ville holde investeringene på det rekordhøye nivået «gjennom hele bølgen» (finanskrisen, red.anm.). Dette har blitt tolket som at selskapet vil legge seg på samme nivå som i 2009; mellom USD 30,6 (BP -anslag) og USD 32 milliarder (Bloomberg).

Chevron har varslet en nedgang i totale investeringer i 2010 på USD 600 millioner. Selskapet vil likevel holde nivået innen upstream, hvor de i 2010 tar sikte på å bruke USD 17,3 milliarder, sammenlignet med USD 17,5 milliarder i 2009 (Chevrons egne tall).

Dermed ser det ut som at Wood MacKenzie, som i desember spådde at bransjens samlede, globale capex ville forholde seg flat på rundt USD 325 milliarder i år, for så og øke til USD 350 milliarder fram mot 2012, er i rute.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger