DEA Norge tildeler rammekontrakt til Norsea Group

Vestbase (foto: vestbase.com)
Publisert 15. januar 2018

Rammeavtalen gjelder basetjenester og er på tre år. Den sikrer DEA Norge tilgang til baser fra Stavanger til Hammerfest.

Norsea Group AS skal blant annet levere tjenester knyttet til forsyning av personell og utstyr, transport, logistikk og avfallshåndtering.

– DEA Norge går inn i en tid med høyt aktivitetsnivå. Vi bygger ut Dvalin-feltet, og nærmer oss operatørskap i leteboring og produksjon. Å ha en god, solid og erfaren leverandør av basetjenester blir kritisk viktig. Med Norsea Group i ryggen, er jeg trygg på at vi er klar for veien videre, sier boresjef i DEA Norge, Jan Petter Rød.

Dvalin-feltet i Norskehavet blir bygget ut med en havbunnsløsning og tilknyttet Heidrun-plattformen som opereres av Statoil. Vestbase i Kristiansund vil være baselokasjon for feltet både i utbyggings- og driftsfasen. Ved leteboringer de kommende årene, vil DEA Norge vurdere baselokasjon innenfor Norsea Group-systemet i hvert enkelt tilfelle.

Avtalen trer i kraft fra og med 1. januar 2018 og har en varighet på tre år med opsjon til forlengelse.

 – DEA Norge sitt valg av Norsea Group som samarbeidspartner er en tydelig anerkjennelse av vårt base- og logistikkonsept. Dette er en meget viktig kontrakt i en periode med et relativt krevende aktivitetsbilde for leverandørindustrien, og vi ser frem til at DEA Norge starter produksjonsboringen på Dvalin-feltet med forsyning og logistikkstøtte fra Vestbase. DEA Norge er en meget spennende og ambisiøs aktør som ønsker å vokse på norsk sokkel. Dette gir grunn til å tro at avtalen vil kunne gi godt med jobb over tid, sier CEO i Norsea Group, John Egil Stangeland.

Vestbase har hatt flere aktiviteter knyttet til Dvalin-feltet (tidligere Zidane) og den pågående utbyggingen. Vestbase støttet i sin tid leteboringen med forsyning fra Kristiansund, og har gjennom samarbeid med andre leverandører i Dvalin-prosjektet ulike logistikkoppgaver knyttet til den pågående oppgraderingen på Heidrun.

Fremtidig vedlikehold på subsea-anlegg, infrastruktur og prosessanlegg på Heidrun vil gi fremtidige oppdrag til leverandørindustrien og viktige ringvirkninger til i Midt-Norge.

– Dvalin-utbyggingen vil skape viktige lokale og regionale ringvirkninger i flere faser. Produksjonsboringen på feltet, som starter sommeren 2019, vil bety mer aktivitet for Vestbase og flere andre leverandører i både 2019 og deler av 2020.

Dvalin-feltet vil styrke Kristiansund og Vestbase sin rolle som subsea-senter for Norskehavet. Kommende service- og vedlikeholdsaktiviteter, både på subseautstyret og på prosesseringsanlegget på Heidrun, vil bidra til en videre styrking av lokal kompetanse og tilgjengelig kapasitet innenfor subsea-vedlikehold i vår region, sier administrerende direktør i Vestbase AS, Alf Dahl.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger