Publisert 4. februar 2000

Deep Sea Supply har bestilt et supplyfartøy fra STX-verftet i Rio de Janeiro, og tror at selskapet har gode muligheter for å tjene penger i Brasil. Men da må fartøyene være bygget i landet.

– Etterspørselen etter supportfartøy i Brasil er stor, og vi tror den kommer til å vokse kraftig de neste årene. Fartøy som er bygget i Brasil blir gitt forrang foran internasjonale fartøy i kampen om langtidskontrakter i Brasil. Dette betyr at det burde være gode muligheter for å sikre langtidskontrakter for vårt nybygg, skriver Deep Sea Supply i en pressemelding.

Fartøyet er for plattformsupport (PSV), og er av STX Europes PSV 09 CD-design, spesialbygget for utfordringene på Brasils sokkel.

– Vi er veldig glade for at vi har klart å sikre oss denne tidlige slotten på verftet. Dette vil gi oss en liten tjuvstart i et av verdens mest interessante markeder for supply-fartøy. Vi er sikre på at en økt tilstedeværelse i dette markedet vil gi muligheter for langtidskontrakter som vil være positive både for flåteutnyttelsen og kontantstrømmen i årene som kommer, sier Odd Brevik, administrerende direktør i Deep Sea Supply, i en pressemelding.

Mens fartøyet er under bygging i Brasil, vil selskapet ha mulighet til å markedsføre mellom tre og fire av sine internasjonale fartøy i Brasil, på lokale vilkår, fra og med andre halvdel av 2010. Selskapet har også opprettet et brasiliansk underselskap, Deep Sea Supply Navegação Marítima, i forbindelse med satsingen. Selskapet skriver i en pressemelding at de har ambisjoner om å operere mellom seks og åtte skip i Brasil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger