DeepOcean blir Aker BPs «foretrukne leverandør» av undervannstjenester

Foto: DeepOcean
Publisert 3. mai 2022

DeepOcean har inngått en langsiktig strategiske partnerskapsavtale med Aker BP. Avtalen løper til utgangen av 2026, med mulighet til å forlenge den med ytterligere fire år.

Som del av avtalen vil DeepOcean være Aker BPs foretrukne leverandør av undervannsoperasjoner tilknyttet inspeksjon, intervensjon, reparasjon, undersøkelser og nye typer operasjoner med tilhørende ingeniør- og prosjektledelsestjenester, ifølge en pressemelding.

Videre vil DeepOcean bidra med ytterligere fartøyskapasitet og undervannstjenester som kan bli etterspurt av Aker BP og selskapets Subsea Alliance.

– Et langsiktig samarbeidsforhold er en nøkkel til å oppnå besparelser på driftskostnader gjennom tidlig involvering i planleggingsfasen og ved å velge de mest effektive arbeidssekvensene og -metodene. Dette partnerskapet vil bidra til å realisere disse gevinstene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør i DeepOcean.

Utviklingen av nye teknologier er et ny, sentral del av parternskapsavtalen. Partene har blitt enige om å samarbeide om å ta i bruk nye teknologier, med fokus på «Remote First», der konvensjonelle fartøys- og verktøysoperasjoner kan erstattes av mer effektive, innovative og bærekraftige løsninger.

– Å utvikle og implementere nye teknologier krever samarbeid over tid for å utnytte oppnådde effektivitetsfordeler, både når det gjelder kostnadsbesparelser og mer miljøvennlig drift. Vi er veldig glade for at Aker BP har valgt DeepOcean som sin partner, og vi ser frem til å styrke samarbeidet ytterligere ved å snart implementere de ulike pågående teknologiinitiativene, legger Rolf Ivar Sørdal til.

DeepOcean vil lede sin del av arbeidet fra selskapets kontorer i Haugesund og Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for å bore 546 dager på Kristin Sør og Tyrihans

+

Vurderer å koble Ekofisk til Sørlige Nordsjø 2

Heerema bygger understellet til Munin-plattformen

Betydelig oljefunn i Nordsjøen 

+

Gassalarm på Statfjord A – 100 evakuert

Sikrer seg mer jobb for Deepsea Bollsta

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger