Publisert 4. februar 2000

Trico Marine Services ber om kriselån for den norske delen av systemet. Den amerikanske DeepOcean-eieren ber også om beskyttelse mot sultne kreditorer.

Kostbare oppkjøp og svakere forsyningsmarked har ført til at Trico Marine Services har bedt US Bankruptcy Court om å bli beskyttet mot kreditorer. Søknaden skal ikke omfatte den norske virksomheten. I Norge har selskapet Trico Supply og Trico Shipping samt at amerikanerne eier undervannsentreprenøren DeepOcean.

I forrige uke fikk den norske Trico-virksomheten på plass en avtale der de er sikret et nytt lån på 130 millioner kroner. Pengene skal blant annet brukes til å dekke løpende driftskostnader og arbeidskapital, skriver Dagens Næringsliv.

Men Trico må betale en høy pris for lånet med en rente på 13,5 prosent. Dersom lånet misligholdes, stiger renta ytterligere to prosentpoeng. I tillegg er det krav til en restruktureringsplan for Trico innen utgangen av uken. Om ikke denne kommer på plass, straffes Trico med rentepåslag på to prosent.

På norsk sokkel har selskapet blant annet kontrakt med Statoil om subsea inspeksjon, vedlikehold og reparasjon i Nordsjøen. Både Solstad Offshore og østensjø Rederi leier ut fartøy til DeepOcean.

De to rederiene etablerte undervannsselskapet i Haugesund i 1999, men solgte seg ut i 2006. ODIN Forvaltning og Dof kom deretter inn i bildet, før amerikanerne overtok to år senere.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger