Publisert 4. februar 2000

DeepOcean har inngått avtale om leie av konstruksjonsskipet «Rem Forza.»

Subsea-selskapet DeepOcean har inngått kontrakt med REM Ship AS om leie av konstruksjonsskipet «Rem Forza.» Leieavtalen gjelder for tre år, med opsjon for tre års ytterligere utvidelse.Satsingen er i tråd med ledelsens filosofi om å posisjonere gruppen for vekst og at det viser en solid forpliktelse fra selskapets eiere, melder selskapet.

– Det er spennende tider i subsea-industrien. Det satses tungt innen olje- og gassproduksjon og offshore vindkraft, noe som gir store muligheter innen konstruksjon, IMR, trenching og demontering av installasjoner. Nå er vi godt rustet til å ta en enda sterkere posisjon i markedet, sier administrerende direktør i DeepOcean AS, Mads Bårdsen.

Skipet vil øke gruppens kapasitet og ivareta etterspørselen etter stadig mer avanserte subsea-tjenester. DeepOcean Group har allerede lignende leieavtaler med østensjø Rederi AS, CBO, Volstad Maritime AS og Volstad Shipping AS.

– Skipet gir oss mulighet til å påta oss mer utfordrende prosjekter, så vel som mer kompliserte installasjons- og demonteringsprosjekter. Rem Forza blir et av de største skipene i vår flåte. Den store dekkplassen kombinert med kraftigere kraner gjør dette skipet til et viktig verktøy for å tilfredsstille kravene fra vår økende kundemasse og fra eksisterende kunder som Statoil, BP, Heerema, Technip, Talisman og ConocoPhillips, sier Bårdsen.

«Rem Forza» ble bygd i Norge 2008 og er satt opp med en 250 tonns Hydramarine dekkskran, en dekksflate på 1.100 m 2 og en skrogbredde på 22 meter. Skipet kan huse et mannskap på opptil 120 personer, har kontorplass samt landingsdekk for helikopter. Videre har «Rem Forza» fire ROV-hangarer og DeepOcean vil utruste skipet med ROVs og annet nøkkelutstyr tilpasset de forskjellige prosjektene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger