Deepocean tildelt fjerningskontrakt på Varg-feltet

"Edda Freya". (Foto: Tor Erik Kvalsvik)
Publisert 21. april 2016

Deepocean AS, datterselskap av Deepocean Group Holding BV melder torsdag at selskapet er tildelt en kontrakt for leveranser av ingeniørtjenester, forberedelser, fjerning og deponering (EPRD) for Varg subseastrukturer av Repsol Norge AS.

Arbeidet omfatter survey før fjerning, innsamling av FPSO ankerliner, ankerpæler, risere, riser flytebøye og subseastrukturer og påfølgende deponering og resirkulering av alt ilandført material.

– I dagens marked er det tøff konkurranse for hver jobb, og jeg er veldig fornøyd med at Deepocean er tildeldt denne kontrakten av Repsol, sier Rolf Ivar Sørdal, Deepocean’s Commercial Director for Subsea Services i Nordsjøen.

– Deepocean har gjennom vår langvarige kunderelasjon til Repsol allerede inngående kjennskap til deres vedlikeholdsarbeid og bevaring av teknisk integritet for felt og subseastrukturer i Nordsjøen. DeepOcean har etterhvert en betydelig erfaring med tilsvarende operasjoner, og det er flott å se at prosjektteamet vårt har klart å dra fordel av erfaringen vår for å finne en kostnadseffektiv løsning for Repsol.

– I tillegg er «Edda Freya», vårt nye konstruksjonsskip som blir klart for overlevering i andre kvartal 2016, spesialdesignet for kombinasjon av ulike subseaoperasjoner og svært kostnadseffektivt for dette arbeidet, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger