DeepOcean tildelt subsea-kontrakter verdt 2 milliarder kroner

Foto: DeepOcean
Publisert 28. november 2022

Undervannsentreprenøren DeepOcean har blitt tildelt betydelige kontrakter fra Equinor, ConocoPhillips og BP til en total kontraktsverdi på rundt 2 milliarder kroner.

 Kontraktene involverer leveranse subsea inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid (IMR), subsea konstruksjonsarbeid, fjerning og resirkulering av subseautstyr, samt gjennomføring av havbunnsundersøkelser i Nordsjøen frem til utgangen av 2026.

 – De seneste årene har bransjen vår hatt begrenset visibilitet på fremtidig arbeidsmengde. Vi er derfor glade for å se at markedet er i endring. En solid, langsiktig ordrereserve vil gjøre oss i stand til å akselerere pågående teknologiutviklingsarbeid som har som mål å oppnå mer effektiv prosjektgjennomføring, grønnere operasjoner, støtte energiomstillingen og ambisjonen vår om å redusere kostnadsnivået for operatørselskapene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør for DeepOceans europeiske virksomhet. 

Så langt i 2022 har DeepOcean rekruttert nærmere 200 nye medarbeidere. Det inkluderer unge lærlinger og nyutdannede, erfarne offshorearbeidere samt ytterligere ingeniører til DeepOcean allerede store ingeniørteam.

Siste fra forsiden

+

Nå er Island Innovator på vei til neste oppdrag – kontrakt i UK venter

Godkjenner PUD for Tyrving – investeringer på 6,2 milliarder

+

Måtte amputere finger etter klemulykke

Halliburton tildelt femårig boreavtale med Vår Energi

+

Vraker planer om selvstendig utbygging og sikter mot PUD i 2025

+

Arbeidere truffet av kjemikaliesprut

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger