DeepOcean tildelt subsea-kontrakter verdt 2 milliarder kroner

Foto: DeepOcean
Publisert 28. november 2022

Undervannsentreprenøren DeepOcean har blitt tildelt betydelige kontrakter fra Equinor, ConocoPhillips og BP til en total kontraktsverdi på rundt 2 milliarder kroner.

 Kontraktene involverer leveranse subsea inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid (IMR), subsea konstruksjonsarbeid, fjerning og resirkulering av subseautstyr, samt gjennomføring av havbunnsundersøkelser i Nordsjøen frem til utgangen av 2026.

 – De seneste årene har bransjen vår hatt begrenset visibilitet på fremtidig arbeidsmengde. Vi er derfor glade for å se at markedet er i endring. En solid, langsiktig ordrereserve vil gjøre oss i stand til å akselerere pågående teknologiutviklingsarbeid som har som mål å oppnå mer effektiv prosjektgjennomføring, grønnere operasjoner, støtte energiomstillingen og ambisjonen vår om å redusere kostnadsnivået for operatørselskapene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør for DeepOceans europeiske virksomhet. 

Så langt i 2022 har DeepOcean rekruttert nærmere 200 nye medarbeidere. Det inkluderer unge lærlinger og nyutdannede, erfarne offshorearbeidere samt ytterligere ingeniører til DeepOcean allerede store ingeniørteam.

Siste fra forsiden

+

Letebrønner i 2023 – Aker BPs Ve

+

Nytt riggrush – 29 rigger skal klasses de neste tre årene

Deepsea Yantai har spuddet Eirik-prospektet

+

Borer pilotbrønn før utbygging av Frigg Gamma Delta

DOF skal fjerne 2000 tonn subseautstyr fra Heimdal

Vår Energi velger Sopra Steria

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger