”Deepsea Aberdeen” flyter igjen

Publisert 30. desember 2013

Odfjell Drillings superrigg ”Deepsea Aberdeen” er tilbake i flytende tilstand etter hendelsen lørdag.,Riggen, som lørdag morgen sank ved kai ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) i Sør-Korea hvor riggen bygges, er ifølge den maritime nyhetstjenesten gCaptain.com nå hevet. Nyhetstjenesten har også publisert bilder som viser at riggen er tilbake ved kaien og flyter tilsynelatende som normalt på pongtongene.

Natt til mandag 30. desember forelå det ingen oppdateringer på skadeomfanget etter uhellet, men ifølge Reuters, skal en DSME-talsperson ha sagt at årsaken til at riggen tok inn vann og fikk slagside, vært problemer med et avløpsrør.

I en melding fra riggeier Odfjell heter det at at ingen kom til skade da riggen fikk vann inn i pongtongene, og at riggen ble stabilisert da disse traff havbunnen på 21 meters dyp.

”Deepsea Aberdeen” skulle etter planen leveres i andre kvartal 2014 og være operativ på britisk sokkel i fjerde kvartal 2014, nærmere bestemt mai, men uhellet vil skape usikkerhet rundt leveringstidspunktet.

Det er heller ikke klart hvilke konsekvenser uhellet vil få for oppstarttidspunktet for den største kontrakten i Odfjells historie; NOK syv-milliarders kontrakten for boring på Schiehallion- og Loyal-feltene som del av BPs Quad 204-utbygging på vest for Shetland.

”Deepsea Aberdeen” er av GVA 7500 (enhanced) –design og er søsterrigg til semiene ”Deepsea Stavanger” og ”Deepsea Atlantic,” begge levert fra samme verft til en prislapp på rundt NOK fire milliarder (USD 626 millioner). Riggen vil kunne operere i harsh-weather områder på opptil 3.048 meters havdyp.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger