Publisert 4. februar 2000

Odfjell Drillings H3-rigg «Deepsea Bergen» få lov av Petroleumstilsynet til å bore produksjonsbrønner på Heidrun, Norne og åsgard for StatoilHydro i tre år framover.

På Heidrun skal riggen, som ble bygget i 1983, blant annet bore, komplettere og plugge brønner, samt utføre brønnintervensjon. Det skal utføres arbeid på to brønner på Heidrun i 2009, i tillegg til at aktiviteten vil fortsette inn i 2010.

På hovedfeltet på Norne skal «Deepsea Bergen» bore og komplettere fire nye produksjonshull til M-rammen, i tillegg til å vedlikeholde brønner og bore sidesteg. En vanninjeksjonsbrønn skal også bores i 2011. På åsgard-feltet og satellittene tilknyttet Norne er det ikke avgjort hvilket arbeid som skal utføres, men dette skal gjøres i løpet av den neste tre års perioden.

– Dette vil videre avhenge av pågående brønnallokeringsprosesser, hvor hovedmålsetningen med operasjoner på åsgard og Norne Satellitter er å opprettholde produksjonsnivåene, samt å øke utvinningsgraden i utvinningstillatelsene. Aktiviteten på åsgardfeltet kan også inkludere brønnopprenskning og brønntesting, melder Petroleumstilsynet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger