Publisert 4. februar 2000

(OFO) Deep Sea Metro Ltd fikk i dag boreskipet Deepsea Metro I levert fra Hyundai Heavy Industries (HHI). Odfjell Drilling skal administrere fartøyet.

– Levering foregikk i henhold til plan. Samarbeidet med verftet har vært svært godt, og jeg vil berømme dem for innsatsen de har lagt ned, sier styreleder i Odfjell Offshore Ltd, Simen Lieungh i en melding.

– Dette er en merkedag for selskapet. Med leveransen av dette topp moderne skipet vel i havn, kan vi nå fokusere og se frem til operasjonene for BG Group og Woodside Energy.

Deepsea Metro I er et sjette generasjons boreskip, utstyrt med den nyeste teknologien og har fokus på null utslipp og andre grønne riggfunksjoner. Det er det første av to ultra-dypvannsboreskip bestilt av Deep Sea Metro Ltd. Neste skip ut, Deepsea Metro II, skal leveres fra HHI innen utgangen av november 2011, og har allerede en kontrakt med Petrobras.

Metrostar Group har en eierandel på 60 prosent i Deepsea Metro I og II, og Odfjell Drilling Ltd har de resterende 40 prosent. Odfjell Drilling er ansvarlig for byggeoppfølging, administrasjon og drift av fartøyene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger