Publisert 4. februar 2000

Odfjell Invest, et selskap knyttet til Odfjell Drilling, har inngått en foreløpig avtale med Petrobras for bruk av den halvt nedsenkbare riggen «Deepsea Stavanger».

SøSTRE: «Deepsea Atlantic» (bildet) er
søsterriggen til «Deepsea Stavanger».
(Ill: ODFJELL DRILLING)

Riggen er for tiden under bygging ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sør-Korea, og skal være ferdig i juni neste år. Kontrakten har oppstartsdato i september neste år, og har en varighet på tre år. I tillegg har Petrobras opsjon på bruk av boreskipene «Deepsea Metro I» og «Deepsea Metro II», som også er under bygging i Sør-Korea.

To rigger, to boreskip
– Vi er svært glad for å være nominert av Petrobras og partnere til å levere boretjenester i Brasil. «Deepsea Stavanger» blir en av de mest moderne og velutstyrte borerigger for sikker, effektiv og miljømessig drift, sier Ketil Lenning, styreformann i Odfjell Invest.

De to boreskipene er et samarbeid med selskapet Deep Sea Metro, og skal leveres fra verft i mai og oktober 2011.

– Dette representerer et gjennombrudd for Odfjell Drilling i Brasil og i det voksende dypvannsmarkedet. Sikring av en slik langtidskontrakt med en tung operatør som Petrobras vil skape et solid fundament for videre vekst i selskapet, sier Lenning i en pressemelding.

20 milliarder
«Deepsea Stavanger»s søsterrigg «Deepsea Atlantic» ligger nå i Bergen, og riggen skal snart ut på en fire års kontrakt med StatoilHydro. Begge riggene er en del av Odfjell Drillings flåtefornyelse, som har en samlet prislapp på 20 milliarder kroner.

Oilinfo er for øyeblikket om bord på «Deepsea Atlantic», og vi vil i morgen publisere en reportasje fra den splitter nye, høyteknologiske riggen. Reportasjen vil sendes ut sammen med vårt populære nyhetsbrev Oilinfo Weekend. Får du ikke Oilinfo Weekend? Meld deg på her ; abonnementet er helt gratis.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger