Publisert 4. februar 2000

Odfjell Drilling har endelig fått en mer langsiktig kontrakt på sin nye dypvannsrigg «Deepsea Stavanger». Nå skal «Deepsea Atlantic»s søsterrigg på jobb for BP i Angola.

SøSTRE: «Deepsea Atlantic» (bildet) og «Deepsea
Stavanger». (Foto: MAIKEN REE)

Det er inngått en to års kontrakt på bruk av «Deepsea Stavanger» til boring i blokk 18 utenfor Angola. Blokk 18 er blant de mest fruktbare oljeområdene i Angola. I tillegg til de to årene inneholder kontrakten også tre opsjoner på ett år hver. Den faste delen av oppdraget er ifølge en pressemelding fra Odfjell Drilling verdt 340 millioner dollar (1,96 milliarder kroner), eller en dagrate på rundt 465.000 dollar.

-Denne avtalen er selvsagt av stor betydning for Odfjell Drilling da den befester Odfjell Drillings posisjon i markedet. Odfjell Drilling har et tett samarbeid med BP innenfor plattformboring i Nordsjøen og det er svært gledelig at dette samarbeidet nå utvides, sier konsernsjef i Odfjell Drilling Ketil Lenning.

Kontrakten vil ha oppstart i første eller andre kvartal 2011.

Nå er riggen på jobb for Ophir Energy utenfor Tanzania. Riggen ble overlevert fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i sommer. Riggen har blant annet elektriske kraner, innebygget boretårn, miljøbesparende hovedmaskiner og systemer som forhindrer utslipp til sjø. Den har også mulighet til å operere under ekstreme værforhold, og bore brønner på opptil 3.000 meters dyp.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger