Publisert 4. februar 2000

Norwegian Deck Machinery på Os utenfor Bergen ble i går kåret til årets gasellebedrift i Hordaland. – Vi er stolte av å motta prisen, sier salgssjef Rebecca Lerch Dahl.

LEVERER ANKERVINSJER: Gasellebedriften
Norwegian Deck Machinery. (Foto: NDM)

Selskapet leverer dekksutstyr til forskjellige typer fartøy, blant annet taubåter, offshoreskip og tankbåter.

Få kanselleringer
– Vår ekspertise omfatter alt fra design til produksjon, operasjon og service, og vi opererer i et marked med stigende etterspørsel og som i dag står overfor en tøff situasjon. Finanskrisen har over hele verden ført til en stagnasjon i skipsbyggingen og det er mange bedrifter som er avhengig av nettopp denne industrien for å overleve. For disse selskapene er situasjonen kritisk. Vi har vært veldig heldige hittil og har kun to ordrer kansellert per i dag. Markedet i Norge er nede i en bølgedal men håpet er selvfølgelig at dette tar seg opp igjen. Om ikke dit det var for to år siden, så i hvert fall opp på et nivå som kan gjøre verftene i Norge levedyktige. Dette er en næring som er en viktig del av den norske historien og det ville vært svært trist om denne skulle utslettes, sier salgssjefn Rebecca Lerch Dahl i en pressemelding.

Gasellekåringen er en kåring av vekstbedrifter i regi av Dagens Næringsliv, DnB Nor og PricewaterhouseCoopers. Gasellebedriftene må blant annet ha levert godkjente regnskaper, doblet omsetningen over fire år, ha en omsetning på over en million kroner i første år, ha samlet positivt driftsresultat og unngått negativ vekst.

Kina redder
Norwegian Deck Machinery utvidet i 2008 virksomheten sin med et kontor i Shanghai, og mange av ordrene for 2009 kommer fra kinesiske verft.

– Det at vår avdelingskontor i Shanghai var oppe og gikk rett før finanskrisen traff vårt markedssegment, har hatt stor betydning for vår vekst det siste året. Selv om det er mange kanselleringer også her bygges det fremdeles mange båter i Kina. Men, det skal sies at det er på bakgrunn av verftene og rederne i Norge at NDM i det hele tatt har hatt kapital til å satse i Kina. Uten at de norske verftene hadde vært villige til å satse på en helt ny og fersk leverandør innen dekksutstyr hadde ikke NDM vært her i dag. Dette er vi veldig takknemlige for, sier daglig leder Arnt Eivind Søvre.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger