Deler ut kontrakter for 1,8 milliarder på Nova

Illustrasjon: Wintershall Dea
Publisert 27. februar 2018

Wintershall tildeler kontrakter for Nova-feltet med samlede kontraktsverdier på rundt 1,8 milliarder kroner.

Det oppgir oljeselskapet tirsdag formiddag.

De har tildelt to store kontrakter for konstruksjon og installasjon av havbunnsinnretninger til selskapets Nova-utbygging (tidligere Skarfjell) i nordre del av Nordsjøen.

Kontrakten for produksjonsanlegg (SPS – Subsea Production System) er tildelt Aker Solutions AS, mens kontrakten for rørledninger og havbunnskonstruksjoner (PSC – Pipeline and Subsea Construction) er tildelt Subsea 7 Norway AS.

Plan for utbygging og drift (PUD) blir levert myndighetene i løpet av første halvdel av 2018.

Tildelingene av de to kontraktene følger av den valgte utbyggingsløsningen for Nova som innebærer en havbunnstilkobling til Gjøa-plattformen. Wintershall bygger med dette videre på erfaringen som operatør av havbunnsinnretninger. I desember startet selskapet produksjonen på Maria i Norskehavet, og fra tidligere er selskapet operatør av Vega, som også er tilknyttet Gjøa.

– En viktig del av vår strategi i Norge er å videreutvikle oss som en kostnadseffektiv operatør, som benytter smarte utbyggingsløsninger og utnytter eksisterende infrastruktur. Med Aker Solutions og Subsea 7 sikrer vi erfaring og ekspertise som styrker oss på dette området, sier Hugo Dijkgraaf, administrerende direktør i Wintershall Norge.

Nova blir bygd ut med to havbunnsrammer tilknyttet Gjøa. Plattformen vil stå for prosessering og eksport samt tilby løftegass og vanninjeksjon for trykkstøtte til reservoaret. Den ene havbunnsrammen vil bli benyttet til vanninjeksjon, mens den andre vil produsere hydrokarboner.

– Kontraktene bygger videre på vår strategi om kostnadseffektiv feltutbygging som benytter nærliggende infrastruktur, sier André Hesse, prosjektleder for Nova-utbyggingen.

Kontrakt for havbunnsanlegg for produksjon (SPS) Aker Solutions skal levere et standardisert havbunnsanlegg for produksjon til Nova-utbyggingen. Dette inkluderer prosjektering, innkjøp og konstruksjon (EPC – Engineering, Procurement and
Construction). Havbunnsanlegget består av to rammer med manifolder, juletrær og brønnsystemer.

Kontrakten inkluderer også integrert kontrollkabel med servicefunksjoner og styringssystem.

Kontrakt for rørledninger og havbunnskonstruksjon (PSC) Subsea 7 skal designe, anskaffe og installere fire rørledninger som skal koble Nova til Gjøa. Dette omfatter; to rør-i-rør produksjonsledninger, stigerørstrukturer på havbunnen, en vanninjeksjonsrørledning samt rørledningen som bringer løftegass til feltet. I tillegg skal Subsea 7 installere strukturene som bygges av Aker Solutions, inkludert havbunnsrammene, manifoldene, kontrollkablene og tilhørende utstyr.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger