Publisert 4. februar 2000

Statoil har allerede delt ut sin første kontrakt for utbyggingen av Dompap og Fossekall. Det er før både investeringsbeslutning er tatt og utbyggingskonsept er avgjort.

KNYTTES TIL NORNE: Dompap og Fossekall skal
etter all sannsynlighet knyttes til Norne-
installasjonen. (Foto: STATOIL)

Dompap og Fossekall er to funn i nærheten av Norne, som vurderes å bygges ut som enkle feltutbygginger i tråd med Statoils fast track-konsept, knyttet til Norne.

Selskapet har for tiden fire fast track-prosjekter som utgjør den første «bølgen» av fast track-prosjekter for selskapet, nemlig Katla, Vigdis Nordøst, Pan/Pandora og Gygrid. Dompap og Fossekall, som det foreløpig ikke er avklart om skal bygges ut sammen eller hver for seg, blir trolig det neste fast track-prosjektet.

Tidligere har Statoil sagt at feltene trolig blir bygget ut med hver sin brønnramme, men med et rør tilbake til Norne. Dette er dog ikke endelig avgjort.

Sumitomo fikk første kontrakt
Selv om Statoil ikke har bestemt endelig konsept eller tatt noen investeringsbeslutning på prosjektet, har den første kontrakten blitt delt ut. Oppdraget med å lage strømningsrør fra brønnene og tilbake til Norne-skipet er tildelt Sumitomo Corporation og Japan Steelworks.

Rørledningen skal være en såkalt «clad pipe». Olje- og energidepartementet har gitt Statoil tillatelse til å tildele kontrakter for opptil 300 millioner kroner på prosjektet.

– Vi søker alltid om tillatelse til å dele ut kontrakter for litt mer enn det vi trenger, så kontrakten har en verdi noe under 300 millioner kroner, sier Janicke Allers, pressetalskvinne hos Statoil, til Oilinfo. Selskapet ønsker ikke å gå ut med nøyaktig kontraktsverdi.

Tidlig produksjonsstart
årsaken til at Statoil har søkt om tillatelse til å gjøre tidlige innkjøp er for å rekke å installere utstyr sommeren 2012. Planlagt produksjonsstart er nemlig fjerde kvartal 2012.

– Man har antatt at bestillingstiden for et slikt strømningsrør er lang. Vi har også ønsket å samkjøre anskaffelsesprosessen her med den som er på Katla, selv om Dompap og Fossekall ligger veldig tidlig i løpet fortsatt, sier Allers.

Katla skal bygges ut som en satellitt til Oseberg Sør, med forventet produksjonsstart i slutten av 2012.

Fossekall-funnet ble gjort i brønn 6608/10-14 S april i år, og det ble funnet mellom 37 og 63 millioner fat olje. Dompap ble på sin side funnet året før, i januar 2009, og når funnet ble gjort regnet man med at funnet innehold mellom 25 og 50 millioner fat olje.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger