Publisert 4. februar 2000

Den russiske regjeringen vil introdusere en belønning til utenlandske selskaper som finner nye strategiske felter med naturressurser.

Departementet for naturressurser ønsker med dette å hjelpe utenlandske selskaper til å investere i leting på russisk sokkel, skriver Barents Obeserver. I følge russisk lov har utenlandske selskaper bare lov til å eie 49 prosent i et strategisk mineralfelt, og bare med regjeringens godkjenning.

Alle oljefelter større enn 70 millioner tonn reserver, gassfelter større enn 50 milliarder tonn kubikkmeter, så vel som alle mineralfelter med uranium, diamanter, nikkel og kobalt er kategorisert som strategisk i Russland.

De strenge reglene på mineralproduksjon som har blitt introdusert i løpet av de siste årene har gjort at fremmede investorer har blitt mer forsiktige med å gå inn i Russland. Nå ønsker ministeren for naturressurser, Yuri Trutnev, ønsker nå å gi utenlandske selskaper som opererer i Russland en bonus.

Trutnev foreslår at utenlandske selskaper som finner nye strategiske felter i Russland får returnert 100 prosent av utgiftene, i tillegg til 50 prosent av de investerte pengene eller 50 prosent av prisen for lisensen som er solgt til russiske operatører.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger