Designer semi for COSL

Publisert 11. februar 2013
Agility Group har signert enda en kontrakt med China Oilfield Services Limited (COSL).

,

Kontrakten inkluderer grunnleggende design av en semisubmersible, spesielt utviklet for boreoppdrag i Sør-Kina-havet. Avtalen er den andre i sitt slag med COSL og innebærer nyrekrutteringer i både Kina og i Norge.

Den nye boreriggen, som går under navnet COSL5000FT, er basert på Agility Groups A5000 design og er en direkte videreutvikling av Agility Groups GG5000-design som nå er under bygging ved CIMC Raffles-verftet i Yantai, Kina, for COSL Drilling Europe (CDE). Avtalen er den siste i en rekke COSL-kontrakter.

Avtalen med kinesiske COSL bygger videre på kompetansen innenfor Marine-divisjonen i Sandefjord, og den ingeniørkompetansen man har bygget opp i Kina helt siden de åpnet sitt første kontor i 2008.

– Shanghai-kontoret vårt teller nå mer enn 70 kinesiske ingeniører med spesialisering innen offshore. Avtalen med kinesiske COSL vil innebære en ytterligere styrking av kontorets kompetanse og nærvær i det raskt voksende kinesiske offshore markedet, sier CEO Otto Søberg i Agility Group.

– Dette har blitt en realitet takket være det tette og dedikerte samarbeidet våre ingeniører i Sandefjord har med kollegaene i Shanghai. Det gjør oss litt ekstra stolte over denne avtalen, og viser at både kunnskapsdeling og samarbeid over landegrensene fungerer godt.

Enheten som nå skal bygges har ifølge Agility Group dekklastkapasitet på 5000 tonn, med plass til et mannskap på 160 personer. Riggen skal angivelig kunne bore på dybder ned til 1500 meter og på brønner på opp til 9000 meter (30,000 feet).

– Denne avtalen viser at vi er i stand til å kapitalisere på og videreutvikle vår styrke innen maritime løsninger i Sandefjord, som inkluderer design av borefartøy, bore dekksløsninger, lagerskip og flytende produksjonsenheter, avslutter Søberg.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger