Publisert 4. februar 2000

Det fusjonerte Det norske og Aker Exploration kommer til å satse for fullt i Norskehavet og Barentshavet. Det sier administrerende direktør i Aker Exploration, Bård Johansen.

Rigg mot olje – eller i hvert fall andeler i attraktive lisenser – har vært Aker Explorations nøkkel til suksess siden oppstarten høsten 2006. Gjennom å tilby riggtid med «Aker Barents», har selskapet sikret seg andeler i en rekke lisenser på norsk sokkel.

HAR «AKER BARENTS»: Aker Exploration er tuftet
på tilgang til riggen «Aker Barents».
(Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Selskapet har vist spesiell interesse for Norskehavet og Barentshavet, og dette blir også et viktig satsningsområde for Det norske og Aker Exploration de neste årene, sier administrerende direktør i Aker Exploration, Bård Johansen, til Petro.no.

– Vi må utnytte riggkapasiteten optimalt, og vil prioritere Norskehavet og Barentshavet. I Norskehavet har vi andeler i fire lisenser nær Gro-funnet til Shell, så vi er et av de selskapene som er best posisjonert her, sier Johansen til Petro.no. Selskapet har planer om å bore i området i løpet av to til tre års tid.

Aker Exploration-sjefen forteller at samtalene og forhandlingene med Det norske har pågått i et par måneders tid, og at Aker Exploration har vært en pådriver i prosessen.

– Hva er fordelene med å fusjonere Aker Exploration og Det norske?

– Størrelse. Til sammen har vi 32 operatørskap og andeler i 70 lisenser. Dessuten har vi en betydelig finansiell styrke og en industriell eier i bakhånd, sier Johansen.

Johansen forteller at nyheten ble positivt mottatt av de ansatte i Aker Exploration, og understreker at de ansatte kommer til å få interessante arbeidsoppgaver i tiden som kommer. Selve fusjonsprosessen vil nå ta en måneds tid. Deretter skal fusjonen behandles i generalforsamling om to måneder. Til jul skal alt være på plass.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er eid av PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger