Publisert 4. februar 2000

Etter en liten letepause planlegger nå Det norske å starte opp igjen med leteaktiviteten sin, denne gangen helt sør i Nordsjøen på prospektet Ulvetanna.

SKAL TIL ULVETANNA: «Maersk Guardian».
(foto: WOODSIDE)

Det norske har fått mye kritikk fra største eier Aker ASA for leteresultatene sine de siste årene. Mange tørre brønner har blitt boret, og tidligere styreleder Kjell Inge Røkke har forlanget resultater.

Mellom 70 og 250 millioner fat
Nå planlegger selskapet å bore en ny brønn, 3/4-2 S, på Ulvetanna-prospektet, et stykke nord for Dongs Trym-felt, og rett øst for Tor-feltet. Tidligere har partnerne skissert at prospektet kan inneholde mellom 70 og 250 millioner fat oljeekvivalenter.

Brønnen skal bores med riggen «Maersk Guardian», og operasjonen skal ta 50 dager hvis brønnen viser seg å være tørr. Ved funn kan det bli aktuelt med et sidesteg på rundt 14 dager og brønntest på til sammen 20 dager.

Det norske og Repsol
Ifølge Klima- og forurensingsdirektoratet vil boringen begynne tidligst 1. september. Vanndypet i området er rundt 50 meter.

Brønnen ligger i lisens 356, hvor Det norske er operatør med en andel på 60 prosent og Repsol har en andel på 40 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger