Publisert 4. februar 2000

Det norske ender igjen i minus, men er fornøyd med avgrensingene de har gjort av Draupne, Storklakken og Grevling. Nå jobbes det mer med Frøy.

TIDLIGERE LøSNING: Tidligere har det vært
snakk om å bruke en oppjekkbar enhet fra
Teekay, men Teekay fikk problemer med
finansiering. (Ill.: TEEKAY)

Selskapet endte i andre kvartal med et driftsunderskudd på 409,3 millioner kroner, sammenlignet med 410,6 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet peker fingeren på leting som årsaken til det negative resultatet, og at selskapet har brukt 367,2 millioner kroner på leting.

Selskapet nevner spesielt avgrensingene av Draupne, Storklakken og Grevling som vellykkede i andre kvartal, og melder om en produksjon på rett over 2.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Det norske melder også at de jobber videre med Plan for utvikling og drift for Frøyfeltet, en PUD som har støtte på flere problemer tidligere. Blant annet opponerte feltpartner Premier mot et tidligere forslag fordi det ble for dyrt.

– Hovedalternativet nå er en flytende produksjonsenhet fra Sevan Marine ASA i kombinasjon med en brønnhodeplattform, men andre løsninger kan også bli aktuelle, skriver Det norske.

Selskapet rapporterer også at det er vanskelig å si når en PUD blir levert inn.

– Det arbeides med å opprette et selskap som skal eie produksjonsenheten. Det er et betydelig avtaleverk mellom flere parter og tempoet i dette arbeidet, sammen med finansieringsløsningen, vil i stor grad bestemme når en PUD kan bli levert. Samtidig arbeides det med muligheter for også å produsere olje og gass fra Storklakken, og eventuelt Rind, via en ny produksjonsenhet på Frøy, melder selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger