Det norske kjøper Marathon Oil Norge

Publisert 2. juni 2014

Øker til 450 ansatte, og ingen blir overflødige, melder Det norske.

Det norske oljeselskap har inngått en avtale om å overta Marathon Oil Norge for et kontantvederlag på 2,1 milliarder amerikanske dollar, tilsvarende 12,6 milliarder norske kroner med dagens kurs.

– Oppkjøpet av Marathon Oil Norge er et stort skritt fremover for Det norske som selskap. Marathon i Norge passer godt med Det norske. Det gjelder både med hensyn til driftskompetanse, kontantstrøm og produksjonsprofil. Oppkjøpet er viktig med tanke på å møte vårt finansieringsbehov for Ivar Aasen og Johan Sverdrup, samtidig som det reduserer selskapets risiko, sier administrerende direktør i Det norske, Karl Johnny Hersvik i en pressemelding fra selskapet.

Etter transaksjonen vil Det norske ha betingede ressurser på 101 millioner fat oljeekvivalenter. Reservene vil øke betydelig når plan for utbygging og drift (PUD) for Johan Sverdrup blir levert i februar neste år, med totalt 202 millioner fat oljeekvivalenter i påviste og sannsynlige reserver.

Samlet produksjon for de to selskapene lå i 2013 på rundt 84 000 fat oljeekvivalenter per dag, noe som gjør det Norske til et av de største børsnoterte, uavhengige olje- og gasselskapene i Europa når det gjelder produksjon, skriver selskapet.

– Strategien og visjonen til det norske har alltid vært å skape et sterkt norsk selskap innen leting og produksjon. Med dette oppkjøpet omdanner vi selskapet, og har nådd vårt mål langt foran skjema, sier styreleder i selskapet, Sverre Skogen, i pressemeldingen.

Ingen blir overflødige

Det norske vil etter oppkjøpet ha over 450 ansatte, og ingen av disse vil bli overflødige som følge av overtakelsen. Snarere er det mange muligheter i en organisasjon i vekst, skriver selskapet.

– Marathon Oil Norge bringer inn en solid portefølje av oljeproduserende eiendeler. Sammen med Det norskes utbyggingsprosjekter gir dette selskapet en diversifisert og balansert portefølje som gir grunnlag for videre organisk vekst, sier Hersvik.

Effektiv dato for transaksjon er 1. januar 2014. Avtalen er ventet gjennomført i fjerde kvartal, med forbehold om myndighetenes godkjennelse.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger