Publisert 4. februar 2000

Det norske selger sin andel i Goliat-feltet til StatoilHydro for å skaffe penger. – Dette er ikke på grunn av finanskrisen, sier administrerende direktør Erik Haugane.,

LIKER PENGER På BOK: Administrerende direktør Erik
Haugane i Det norske. (Foto: DET NORSKE)

Det norske får 1,1 milliarder kroner for andelene i 229, 229 B og 229 C etter skatt. Transaksjonene har virkning fra 1. januar i år. Siden StatoilHydro vil ta seg av Det norskes forpliktelser fra og med 1. januar, vil kompensasjonen til Det norske totalt bli 1,3 milliarder kroner.

– Dette er ikke på grunn av finanskrisen, dette salget var initiert lenge før den tid. Men det at vi nå har 1,5 milliarder kroner på bok samtidig som finanskrisen setter inn er en fin kombinasjon, sier Haugane til Oilinfo.

I tillegg til transaksjonen for Goliat-andelene, bytter Det norske til seg flere lisenser rundt Jotun og Frøy. Selskapet får ti prosent av PL102, med unntak av de produserende feltene Skirne og Byggve, i tillegg til 57 prosent av et utskilt område i lisens 169, like ved Jotun. I bytte mot dette får StatoilHydro ti prosent av lisens 265.

– Vi skal bore ni letebrønner neste år, og regner med å gjøre funn. Hvis det blir suksess i området rundt Jotun, kan det bli investeringer der allerede i 2010. Hvis finanskrisen blir langvarig, har vi midler til å gjøre det vi skal gjøre uansett. Selv om vi var relativt godt rustet tidligere, er det betryggende for oss og omverdenen at vi har helt andre muskler nå enn vi hadde før, sier Haugane til Oilinfo.

Selskapet skriver i en børsmelding at de gjennom avtalen med StatoilHydro har sikret alle sine planlagte aktiviteter fram til 2012, i tillegg til å ha skaffet seg finansiell handlekraft og fleksibilitet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger