Publisert 4. februar 2000

Det norske oljeselskap er positive med tanke på resultatet av avgrensingen av Fulla-funnet, og tror funnet kan bygges ut mot Heimdal.

GODT FORNøYD: Erik Haugane i
Det norske er glad for resultatene
på Fulla. (Foto: HENRIK SALTHE)

Vi skrev i går om feltpartner Dana Petroleums tanker om funnet , og nå har Det norske også kommentert funnet. Selskapet sier at avgrensingsbrønnen har oppjustert størrelsen på funnet fra mellom seks og 19 millioner fat oljeekvivalenter gass og kondensat til mellom 60 og 105 millioner fat, med andre ord på størrelse med Vega Sør-utbyggingen.

Ifølge Det norske vil feltet trolig bygges ut som en tie-back til Heimdal.

– Resultatet fra avgrensingsbrønnen bekrefter det kommersielle potensialet i Fulla. Volumene er betydelige, innholdet av kondensat er høyt, og reservoaregenskapene er gode. Funnet vil trolig bli knyttet til en eksisterende installasjon i området. Heimdalfeltet ligger rundt 40 kilometer sør for funnet og er den mest sannsynlige løsningen for en tie-back. Det norske ser frem til en effektiv feltutvikling på dette lovende funnet, sier direktør Odd Ragnar Heum, som har ansvaret for reserver og områdeutvikling hos Det norske.

Også administrerende direktør Erik Haugane er fornøyd med resultatet av brønnen.

– Det norske har boret syv letebrønner siden fusjonen mellom NOIL og Pertra tidlig i 2008. Vi har nå seks funn fra disse boringene. Vi ser på det som et godt resultat, og samtidig en bekreftelse på at fusjonen av de to selskapene var riktig. Vi ser også at vår strategi om å konsentrere oppmerksomheten om leting i modne områder nær eksisterende infrastruktur har vært en suksess. Dette er samtidig bare starten av en stor borekampanje der Det norske skal være med i ti nye letebrønner det neste året, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger