Publisert 4. februar 2000

Det norske oljeselskap har forlenget sin kontrakt med Aker Drilling for leie av den halvt nedsenkbare riggen «Aker Barents» med to år, fra juli 2012 til juli 2014.

PRESTISJERIGG: «Aker Barents» er en av to Aker
H6-rigger, og er søsterriggen til «Aker
Spitsbergen», som er på kontrakt med
Statoil. (Foto: AKER DRILLING)

Kontrakten selskapet har nå med «Aker Barents», som selskapet fikk i bagasjen da det ble slått sammen med Aker Exploration, går ut i 2012. Kontrakten som nå er undertegnet har variable dagrate avhengig av vanndyp og område hvor riggen skal bore, og dagraten vil ligge mellom 450.000 dollar og 550.000 dollar, skriver Det Norske i en børsmelding.

– Kontrakten er forventet å dekke selskapets riggbehov i Norskehavet og Barentshavet. Behov for riggkapasitet i mer modne områder av sokkelen vil bli søkt dekket ved å leie inn rigger fra brønn til brønn, eller ved deltakelse i konsortier, melder selskapet, som også har en konsortie-kontrakt på «Songa Delta» som går ut i 2012.

Selskapet vil ikke bruke «Aker Barents» selv hele leieperioden, men har inngått avtaler om fremleie av riggen til høyere rater enn det selskapet betaler for riggen etter 2012.

Kontrakten innebærer også to opsjoner på ett år hver etter juli 2014, og samlet kontraktsverdi anslår riggoperatør Aker Drilling til å ligge på mellom 350 og 380 millioner dollar, altså opptil 2,3 milliarder kroner med dagens dollarkurs.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger