Dette kan bli Statoils nye hovedkontor

Publisert 3. april 2014

Svensk selskap vant Statoils arkitektkonkurranse.,– Wingårdhs prosjektforslag fremstår som det beste for Statoil. Vår vurdering er at dette prosjektet gir oss best tomteutnyttelse, best økonomi og de beste arkitektoniske og funksjonelle løsningene, sier Arne Sigve Nylund direktør produksjon og utvikling Norge, og plassjef i Stavanger, i en melding.

Prosjektforslaget legger nybygget nær inngangspartiet til eksisterende bygg på Forus Vest og den planlagte kollektivaksen mot Vassbotn. Ifølge pressemeldingen styrker dette urbaniseringen av området som blant annet Forusvisjonen legger opp til. Bygget har en elliptisk planform som skråner fra 16. etasje mot nord til 1. etasje mot sør, og gir bygget et særpreg. På grunn av en svært arealeffektiv bygningsform og kontorløsning, blir bruttoarealet langt lavere enn de andre prosjektutkastene i konkurransen.

Tre bygg

Muligheter for senere byggetrinn er også skissert, og viser i alt tre bygg med lik form, men av ulik størrelse. Eksisterende bygg på Forus Vest kan beholdes inntil eventuelt bygg 3 etableres, og dette gjør konseptet veldig fleksibelt.

Da arkitektkonkurranser er ulikt vanlige prosjektanskaffelser i Statoil, har Norske Arkitekters Landsforbund vært benyttet som rådgivere i prosessen.

– Arkitektkonkurransen ble utlyst og gjennomført som en internasjonal begrenset prosjektkonkurranse. Dette har vært vellykket og gitt et vinnerutkast med svært gode kvaliteter. Statoil har kombinert interne prosesser og arkitektbransjens beste praksis, og gjennomført denne konkurransen på en forbilledlig måte, sier konkurransesekretær i norske arkitekters landsforbund, Per Rygh.

Statoil vil nå modne nybyggplanene basert på Wingårdhs’ konkurranseutkast og avklare viktige reguleringsspørsmål før videre fremdrift vurderes.

– Når selskapet reduserer investeringskostnadene for 2014-2016 i henhold til tidligere planer berører dette også kontorbyggprosjektet. Derfor vil fremdriftsplan utsettes i 12 måneder i forhold til det som var prosjektets opprinnelige plan. Fremover må vi bedre avklare problemstillinger knyttet til parkering og andre viktige reguleringsspørsmål før vi går videre, sier Hans Birger Thomseth, prosjektleder i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger