Publisert 4. februar 2000

Discover Petroleum tilbakeviser korrupsjonsanklagene fra peruvianske myndigheter. De mener de har blitt lurt av lokale samarbeidspartnere.

Selskapet ble i helgen kastet ut av Peru på bakgrunn av korrupsjonsanklager som ble fremsatt i et TV-program .

– Vi har aldri kjent til eller stått bak noen form for slike utbetalinger som det her snakkes om. Og vi avviser disse påstandene på det sterkeste, sier Discover Petroleums administrerende direktør Jostein Kjerstad til NTB

Ifølge en pressemelding fra selskapet skal to personer som kan knyttes til Discover Petroleum være mistenkt for korrupsjon. Den ene er en advokat som heter Quimper, hyret inn av selskapets advokatfirma i Peru. Den andre mistenkte er Romulo Leon, som er knyttet til selskapet gjennom en mexicansk forbindelse. Leon ble hentet inn for å hjelpe til medå tilrettelegge for prekvalifisering.

Direktør Kjerstad mener selskapet har blitt lurt. Selskapet har blitt bedt om å utbetale en ekstrasum dersom oppdraget i Peru ble vellykket, men det har selskapet kategorisk avvist.

– Anbudsprosessen har i tillegg vært helt åpen og transparent, og ville ikke ha kunnet blitt påvirket av bestikkelser. Det at disse personene åpenbart har vært i søkelyset for korrupsjon allerede før vi i det hele tatt var inne i bildet i Peru, indikerer at det her er vi som har blitt ført bak lyset, sier Kjerstad.

Oljeselskapet har nå tatt kontakt med økokrim for å få råd om hvordan de skal håndtere saken.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger