Publisert 3. november 2005

Det nystartede norske oljeselskapet Discover Petroleum ser langsiktige muligheter i Barentshavet, og etablerer leteavdeling i Tromsø.

– Forholdene i Barentshavet passer utmerket for vår leteteknologi og derfor er nordområdene spesielt interessant for oss, sier selskapets administrerende direktør Lars T. Bjerke i en pressemelding idag. Han understreker at selskapet også vil satse i i andre områder i Norge, og etter hvert i utlandet.

Selskapet forbereder en søknad til 19. konsesjonsrunde for Barentshavet, hvor myndighetene gir tilgang til 30 blokker for å teste petroleumspotensialet i nye områder.

Leteteknologi

Discover Petroleum har rettigheter til en ny og forbedret leteteknologi, basert på elektromagnetiske data. Metoden skal effektivisere kartleggingen av potensielle oljefelter, og redusere behovet for kostbare prøveboringer i letefasen, ifølge selskapet.

Etablering i Tromsø
Discover Petroleum samarbeider allerede med det Tromsø-baserte geologiselskapet GeoGruppen, og med konsulentselskapet Acona Group som har avdelingskontor i Tromsø.

– Fordi vi har funnet et utmerket kompetansemiljø i Tromsø, valgte vi å lokalisere vår leteavdeling her. Vi håper å ha kontoret på plass innen jul, sier Bjerke.

Selskapet har ansatt Yngve Vassmyr som direktør for letevirksomhet og forretningsutvikling. Vassmyr har erfaring fra norsk og internasjonal letevirksomhet i Statoil, og kommer sist fra stillingen som Statoils driftsdirektør på Snøhvit.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger