Discovery lager film fra Visund

Publisert 6. mai 2013
Discovery Channel gikk søndag om bord i «Lewek Connector» for å lage film om EMAS AMCs stigerørsoperasjon på Visund-feltet.

,

– Vi synes det er morsomt at Discovery Channel ønsker å bli med oss til sjøs for å filme «Lewek Connector» og crewet i gjennomføring av stigerørsutskiftninger. Vi håper filmen kan gi et innblikk i kompleksiteten i slike oppdrag, og forhåpentligvis motivere studenter til å velge en teknisk eller maritim utdannelse, sier Helene Løken, kommunikasjonssjef i EMAS AMC i regionen Europa og Afrika.

Produksjonsselskapet Blink Films bistår Discovery Channel i produksjonen av programserien «World’s Top 5», som skildrer operasjoner og ingeniøroppdrag i kombinasjon med fartøy, fly eller andre mekaniske giganter.

«Lewek Connector» er et av verdens største og mest høyteknologiske, subseainstallasjons- og konstruksjonsfartøy. Med en total krankapasitet på 400 tonn og rekkevidde ned til 3.000 meter, er fartøyet spesialdesignet for tunge dypvannsoppdrag. Utstyrt med DP3-teknologi er fartøyet svært stabilt i offshoreoperasjoner, og kan gjennomføre installasjons- og konstruksjonsoppdrag i tøffe værforhold.

– Vi ser frem til å se den ferdige filmen på lerretet. «Lewek Connector» er et unikt fartøy, og vi tror det vil være spennende for seerne å følge en operasjon på nært hold, sier Løken.

Programmet er planlagt å vises første gang på Discovery Channel mot slutten av året.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger