Diskuterer samarbeid

Publisert 4. februar 2013
Bergen Group ASA er i prosess med å vurdere større strukturelle endringer i konsernets offshoredivisjon.

,

– Som tidligere kommunisert har konsernet jobbet med å styrke ingeniørkapasiteten i divisjonen. I løpet av denne prosessen har dette utviklet seg til konkrete diskusjoner rundt et mulig nytt eierskap for Bergen Group Rosenberg, skriver selskapet i en melding.

– Vi har over noe tid kartlagt ulike strategiske alternativer som kunne bidra til å forsterke den positive veksten for offshoredivisjonen, både gjennom partnerskap og et mer formelt samarbeid med andre aktører, sier konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group ASA.

– I denne fasen har det nå utviklet seg mulige nye løsninger der vi har initiert diskusjoner med eksterne aktører om å kjøpe seg inn på eiersiden i Bergen Group Rosenberg. Vi forventer en nærmere avklaring på dette i nær fremtid.

Underskudd
– Skipsbyggingsdivisjonen vil også i fjerde kvartal 2012 få et driftsunderskudd grunnet ytterligere avsetninger for ferdigstillelse av pågående prosjekter, skriver selskapet videre.

Pågående prosjekter og kostnader med omstruktureringer bidrar til underskudd ved begge verftene i denne divisjonen i fjerde kvartal 2012.

– Vi har vært gjennom en omfattende prosess med å sikre fremdriften på nybyggingsprosjektene i henhold til avtalt leveringstid. Dette vil dessverre bli mer ressurskrevende enn tidligere antatt og ytterligere avsetninger i skipsbyggingsdivisjonen må gjøres i fjerde kvartal 2012, sier Arnesen.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger