Publisert 4. februar 2000

Resultatet av den 26. lisensrunden på britisk sokkel er klart. Disse norske selskapene har fått leteareal.

Statoil-sjef Helge Lund har fått.
Foto: INGER JOHANNE STENBERG
Noreco-sjef Scott Kerr har også fått.
Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE
Det samme fikk Rocksource-sjef Trygve Pedersen.
Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES

Av de norske selskapene har Statoil fått desidert flest tildelinger i den 26. lisensrunden på britisk sokkel. Selskapet får operatørskap i deler av blokk 8/15 og 9/11 D med Eni og Alba Resources som partnere. Britiske myndigheter stiller krav om at partnerskapet skal samle inn 2D-seismikk før det må fattes en avgjørelse om å bore eller levere tilbake (drill or drop).

Videre har Statoil fått operatørskap i blokkene 212/30, 213/26C og 213/27c med OMV og Dong som partnere. Kravet er reprosessering av 2D-seismikk før det fattes en avgjørelse om å levere tilbake eller å bore.

De samme kravene stilles for blokkene 213/16, 213/17 og 213/21, som Statoil også har fått tildelt operatørskap i. Også her er partnerne OMV og Dong.

Det andre selskapet som har fått operatørskap i den 26. lisensrunden er Noreco. Selskapet har fått delt operatørskap på blokk 14/14, og helt på 14/18C og 14/19C. Partner blir Trap Oil, og kravet fra britiske myndigheter er at selskapet må samle inn 3D-seismikk før det fattes en drill or drop-avgjørelse.

I tillegg har Noreco fått tildelt partnerskap i blokk 16/23B, med Petro-Canada som operatør. Myndighetene stiller krav om at selskapene skal reprosessere 3D-seismikk før det fattes en drill or drop-avgjørelse.

Siste norske selskap ut er Rocksource, som har sikret seg partnerskap i blokkene 214/5C, 214/9D og 214/10B. Ifølge en børsmelding ligger lisensene vest for Shetland i nærheten av funnene Tobermory og Bunnehaven – og eksisterende Rocksource-areal i P1484.

Operatør i blokkene er OMV, og i tillegg til Rocksource er Dana med i lisenslaget. Britiske myndigheter har satt krav om innhenting og reprosesssering av 3D-seismikk før drill or drop-avgjørelse.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger