Publisert 4. februar 2000

Norske DNO bekrefter i dag at oljeeksporten fra selskapets Tawke-felt i Irak endelig har startet eksport, etter flere år med tautrekking.

Tawke-feltet ligger nord i Irak, i tradisjonelt kurdiske områder. DNO har i utgangspunktet forholdt seg mest til de regionale kurdiske myndighetene, som har ligget i konflikt med sentralmyndighetene i Bagdad. Den siste tiden har imidlertid floken begynt å løsne, og i går begynte eksporten av olje gjennom rørledninger ut av landet.

– Oppstarten av oljeeksporten fra Tawke representerer en viktig milepæl for både de kurdiske regionale myndighetene og DNO, og det er en stor begivenhet både for Kurdistan og hele resten av Irak. Suksessen til dette prosjektet er et resultat av godt samarbeid mellom de regionale myndighetene og DNO, og vi setter pris på den sterke støtten vi har fått fra de regionale myndighetene gjennom utviklingen og fullføringen av første fase av Tawke-prosjektet, sier DNO-sjef Helge Eide i en pressemelding.

De siste ukene har gått med til ferdigstillelse og forberedelser til oppstart av eksport, noe DNO også har fått hjelp til:

– Vi vil også få takke North Oil Company for deres tekniske assistanse og samarbeid med å koble Tawke-rørledningen til hovedeksportledningen mellom Irak og Tyrkia, som nå gjør at olje fra Tawke blir fraktet til internasjonale markeder, slår Eide fast.

Anlegget på Tawke er bygget for å takle en daglig produksjon på 50.000 fat, og selskapet planlegger nå å få lagt seg på en stabil eksportrate tett opp under fasilitetenes totale kapasitet, så fort som mulig.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger