Publisert 6. februar 2006

Verdien på DNO-aksjen stuper på Oslo Børs mandag formiddag. Fallet knyttes opp til meldingen om en tørr testbrønn i Jemen. Aker Yards stiger kraftig etter gigantkontrakt på verdens dyreste cruiseskip.

NTB

Uroen i Midtøsten, både i forhold til karikaturtegningene og striden rundt Irans atomprogram, bringer oljeprisene oppover mandag. Den oljetunge Oslo Børs følger med på oppgangen. Etter halvannen times handel er Statoil 2,25 prosent i pluss og Norsk Hydro 1,69 prosent opp.

Oljeselskapet Det Norske Oljeselskap (DNO) befinner seg imidlertid fremst på taperlisten med et fall på 8,79 prosent. Selskapet driver leteboring i Nord-Irak, og lovende funn der førte til en betydelig oppgang i aksjeverdien før jul. Søndag kveld forsikret administrerende direktør Helge Eide overfor NTB at arbeidet i Nord-Irak fortsetter.

Analytikere som mandag kommenterte DNO-fallet knytter det ikke opp til uroen rundt karikaturtegningene, men derimot til meldingen om at en testbrønn på oljefeltet Nabrajah 9 i Jemen ikke er kommersielt utnyttbar. DNO vil nå fortsette med sidestegsboring for å se om det er brukbare felt rundt.

Aker Yards befinner seg i den andre enden av skalaen mandag. Skipsverft-aksjen ligger høyt på vinnerlisten med en oppgang på 5,65 prosent. Mandag morgen ble det offentliggjort en kontrakt med cruiserederiet RCCL om bygging av verdens dyreste cruiseskip til en prislapp på 7,2 milliarder kroner. Skipet skal leveres fra Aker Yards verft i Finland høsten 2009. 5.800 årsverk sysselsettes som følge av kontrakten. Den inkluderes også en opsjon for ytterligere et skip.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger