DNV forbedrer klassereglene for innretninger

Publisert 7. mai 2013
DNV har omstrukturert sine offshore klassifiseringsregler for flyttbare innretninger for å bedre åpenhet og øke sikkerheten.

,

– Vårt mål er å hjelpe riggeier i byggeprosessen – for tydelig å vise at enheten er bygget i samsvar med pålitelighet og sikkerhet. Samtidig kan verft oppnå forbedret effektivitet og har evnen til å dokumentere sikkerhetsnivået av alternative løsninger, sier Erik Henriksen, direktør for flyttbare innretninger i DNV.

Internasjonale offshoreregelverk og -krav tilpasser seg stadig nye forhold, teknologier og sikkerhetsspørsmål. Klassereglene foreskriver hvordan regelverket skal bli møtt og hjelpe eieren og verksted i å designe og konstruere nybygg.

– DNV utvikler stadig sine standarder og retningslinjer for å være i forkant av teknologien. Som et klassesamfunn, har vi som mål å gi klare og oppdaterte regler for å sikre at innretninger er sikre, effektive og pålitelige. Det er her vi gir merverdi, siden en mer pålitelig enhet tilsvarer mindre nedetid , sier Henriksen.

– DNV lanserer en forbedret og omstrukturert versjon av våre offshore klassifiseringsregler for flyttbare innretninger. Jeg er overbevist om at disse vil gi interessenter en klar beskrivelse av de tekniske kravene. Som før, er reglene på linje med IMO MODU Code, International Association of Classification Societies (IACS) og andre relevante internasjonale standarder og koder. Men i tillegg inkluderer de en omfattende beskrivelse av tolkninger. Dette gjør reglenes krav lett forståelige for søknader gjennom design, bygging og drift av eiendelen, påpeker han.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger