DNV GL vinner rammeavtale med Wintershall

(Illustrasjonsfoto: DNV GL)
Publisert 7. juli 2015

DNV GL har blitt valgt av Wintershall Norge AS for å levere en rammeavtale for globale inspeksjonstjenester for sine utbygginger offshore Norge.

Den samlede kontraktverdien forventes å overstige NOK 10 millioner (ca. USD 1,2 millioner).

Varigheten på kontrakten er fem år, med opsjon på to, toårig forlengelse og dekker alle Wintershalls prosjekter på norsk kontinentalsokkel. Tjenestene vil i første omgang bli brukt i Maria-feltet og den utviklingen som pågår der.

Blir involvert i alle Wintershall-oppdrag

I kontrakt med Wintershall skal DNV GL utføre inspeksjon, test og kontrollvirksomhet på verdensbasis. Tjenestene omfatter gjennomgang av inspeksjon og testplan (ITP), undersøkelse av materialer, produkter, produksjonsprosesser, samt arbeidsprosedyrer og tjenester for Wintershalls kontraktører. DNV GL skal også undersøke entreprenørens prosedyrer, dokumenter, kvalitetytelse og etterlevelse av styrende standarder og spesifikasjoner.

Rammeavtalen skal koordineres fra DNV GLs Stavanger-kontor med ressurser fra inspeksjonsavdelingen.

– Wintershall Norge AS er en ny og viktig operatør på norsk sokkel, sier Regional Manager – Norge i DNV GL – Oil & Gas, Kjell Eriksson, i en pressemelding.

– Gjennom flere oppdrag er vi involvert i Maria-feltet og Wintershall-avtalen vil ytterligere styrke vårt forhold. Det forsterker den høye kvaliteten og verdien av vårt brede spekter av inspeksjonstjenester og kompetanse til olje- og gassindustrien og vår evne til å levere tjenester for å møte prosjektets tidslinjer og budsjetter, sier han.

Rammeavtalen er nå i gang og inspeksjons- og overvåkingsarbeid er planlagt gjennomført en rekke steder, inkludert Tyskland, Italia, Hellas, Norge og Malaysia, hvor subsea-komponenter og strukturer skal produseres.

DNV GL-kontrakten varer ut 2018

DNV GL er også den eneste leverandøren for den kombinerte rollen som Independent Verification Body (IVB) og Design Verification for subsea, umbilicals, stigerør og strømningsrør (SURF) i Maria-feltet. Kontrakten forventes å vare fram til slutten av 2018, med en potensiell verdi på NOK 30 millioner (ca. USD 3,95 millioner).

Maria-funnet er i en vanndybde på mellom 300 til 350 meter i Haltenbanken i Norskehavet, og er forventet å produsere rundt 188 millioner fat oljeekvivalenter olje og gass. First oil er planlagt høsten 2018.

DNV GL er teknisk rådgiver for olje- og gassindustrien, og er navnet på det nye selskapet som ble til etter fusjonen av Det Norske Veritas (DNV) og tyske Germanischer Lloyd (GL).

DNV hadde rundt 10.000 ansatte før fusjonen, og dette har økt til nesten 17.000 ansatte i det nye selskapet. De ansatte vil når fusjonen er helt ferdig være plassert i 350 kontorer over hele verden.

Hovedkontoret ligger på Høvik utenfor Oslo, og Veritas-stiftelsen sitter fortsatt med en kontrollerende eierandel på 63,5 prosent i DNV GL.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger