DNV med NMU-kontrakt

Publisert 22. april 2013
Det Norske Veritas (DNV) har inngått kontrakt med Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) for sikkerhetstrening av selskapets inspektører i offshoreindustrien.

,

– I tillegg til grunnleggende sikkerhetskurs er det svært viktig at våre ansatte som jobber offshore har tilleggskompetanse om hvordan man ivaretar egen sikkerhet, både i lukkede rom og ved arbeid i høyden, sier Liv Hovem, Director of Operations, Technical Advisory, DNV i en melding.

– Vi opptatt av sikkerhet for våre ansatte og i første omgang skal 250 medarbeidere gjennom denne treningen hos NMU, sier Hovem.

DNV skriver at de i en årrekke har benyttet NMU til praktisk sikkerhetsopplæring knyttet til inspeksjon på skip.

– Nå har DNV utvidet engasjementet og inngått avtale om sikkerhetsopplæring også for ansatte som jobber på offshore-installasjoner. Dette kommer i tillegg til at ansatte fra før har grunnleggende sikkerhetskurs offshore (GSK), heter det i meldingen

– Eksempelvis jobber våre ansatte med inspeksjon av offshore-installasjoner. De ulike elementene som inspiseres kan være vanskelig tilgjengelige og krever ofte at DNVs inspektører må klatre eller entre lukkede rom med farlig atmosfære. Vi har derfor behov for grundig sikkerhetsopplæring som går utover GSK-kompetansen, sier Hovem.

Direktør ved NMU, Rune Løkling, er glad for at avtalen er på plass.

– Det er gledelig at vårt samarbeid om sikkerhetsopplæring for skipsinspektører i DNV nå også omfatter ansatte som jobber med inspeksjon av offshoreenheter, sier Løkling.

– Oljerigger er i likhet med skip kompliserte enheter som krever fokus både på egen sikkerhet og helhetlig HMS-forståelse. Tilretteleggelse og gjennomføring av standardiserte kurs, eller som i dette tilfellet, tilpasset trening i sikre og trygge omgivelser, gjøres innendørs i vårt sikkerhetssenter i Horten, sier han.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger