Publisert 4. februar 2000

Det Norske Veritas har signert en avtale med Cerum om å bruke selskapets databaseløsning for oppfølging av sveiseprosedyrer.

SVEISESYSTEM: DNV og Cerum har inngått
samarbeid om sveisesystem.
(Illustrasjonsfoto: SWIRE)

Databasen skal gjøre det mulig for Det Norske Veritas å produsere og lagre sveiseprosedyrer som så overføres direkte til kundenes databaser.

– Dette er en ordning som er meget tids- og arbeidsbesparende for kundene våre. Sveiseprosedyrene overføres direkte i databasen til kundene, og de kan bruke dem umiddelbart for videre sveisedokumentasjon. Cerum sitt verktøy gjør at hele den sveisetekniske dokumentasjonslinjen blir meget effektiv, sier Tor Arne Hjemås hos DNV i en pressemelding.

Ifølge Cerum har det blitt strenge krav til brukervennlighet i systemet, og de toppfylles både ISO, Norsok, PED og DNV sine standarder.

– Samarbeidet med DNV er viktig på flere nivå. Produktmessig sett er det viktig å få tilgang til DNVs ekspertise. De forbedringene vi i samarbeid med DNV nå har utviklet i systemet gir et enda bedre og sikrere produkt for kundene. I tillegg er DNV en stor og viktig aktør i bransjen, og vi regner med at samarbeidet med DNV skal gi oss en økning i brukere av systemet. Stadig tøffere krav til dokumentering av sveis gjør at bevisstheten rundt systemer for dokumentasjon stadig blir høyere. Vi tror det videre samarbeidet med DNV gir seg utslag i et produkt som blir enda mer attraktivt for markedet, sier Odd Sigurd Sagdal, Product manager hos Cerum.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger