DNV og Statoil i arktisk samarbeid

Publisert 12. mars 2013
DNV og Statoil sparker i dag i gang et kompetanseprogram som tar sikte på å kombinere de to organisasjonenes kunnskap om arktiske utfordringer.

,

– Med tanke på arktisk-spesifikke risikofaktorer som mørke, is o, lave temperaturer og utilgjengelighet, er det svært viktig å ta en stegvis tilnærming der vi kan lære og utvikle oss fra erfaringen vi får underveis. Våre to komplementære roller som operatør og risikohåndteringsekspert i utfordrende miljøer er de aller beste årsakene for å dele erfaringer og bruke vår ekspertise, sier Knut Ørbeck-Nilssen, COO i DNV Norge, Finland og Russland i en melding.

Forbedre løsninger
Nyheten om samarbeidet ble gjort offentlig i dag, under Arctic Summit i Oslo, en konferanse i regi av The Economist Group, der DNV er hovedsponsor.

– Den økende interessen for kommersiell utnyttelse av arktiske ressurser er frevet av det høye behovet for energi. For å kunne møte de arktiske utfordringene med sunn kunnskap og sikre teknologier, setter vi i dag i gang ”Arctic Challenge Escalator”, som programmet heter, melder DNV videre.

– Dette har blitt utviklet for å ta i bruk våre egne eksperter, og for å dele og forbedre løsninger for spesifikke arktiske problemstillinger, heter det i meldingen.

– Vi vill implementere ACE-programmet som en joint effort, fordi vi har like ambisjoner og lik bakgrunn. Vi har en lang historie av suksessfullt teknologisamarbeid. Selv om dette er et internt program, tar vi sikte på å dele utviklingen i dette med industrien, sier Ørbeck-Nilssen.

Statoil: Trenger mer kunnskap
Statoil kommenterer samarbeidet med at arktiske strøk gir behov for mer kunnskap.

– Statoil har allerede mange års erfaring med arktiske offshore-operasjoner, blant annet i Barentshavet, og Newfoundland. Men Arktis er en høyst diversifisert del av verden, og det å operere i utfordrende områder, med lange distanser, lave temperaturer og is, gir behov for forbedret kunnskap og forbedrede løsninger, sier Morten Karlsen, Statoils arktiske teknologiresearch-avdeling.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger