DNV slipper løs ny subsea-rapport

Publisert 8. mai 2014

– Den pågående økningen i teknologiutvikling, samt antallet subsea-felt, kommer til å kreve større fokus på en rekke aspekter., DNV GL har på vegne av Petroleumstilsynet (Ptil) laget rapporten «Subsea – Technology Developments, Incidents and Future Trends».

– Den pågående økningen i teknologiutviklingen, samt antallet globale subsea-feltutviklinger kommer til å kreve en større fokus på en rekke aspekter. Målet med rapporten er å øke bevisstheten og dele kunnskapen som eksisterer innenfor sikkerhet, industrisamarbeid, degraderingsmekanismer, feilmoduser, overvåkning og hendelsesrelatert informasjon, sier direktør for subsea-teknologi hos DNV GL, Bjørn Søgård i en pressemelding.

Olje og gass-industriens behov for å utvikle mer kosteffektive måter å produsere, prosessere og transportere olje og gass offshore har de siste årene ført til en enorm teknologiutvikling innenfor undervannsteknologi. Per i dag finner du omtrent 800 subsea-installasjoner i Norge, og omtrent 5000 globalt. I et slikt tempo er det viktig å minimere risken for storulykker, mener Ptil.

– Erfaring fra både Nordsjøen og globalt viser at bruk av subsea-fasiliteten, i likhet med alle andre offshore olje og gass-aktiviteter, potensielt kan føre til store ulykker. Dette, kombinert med det høye nummeret av nye aktører og den økende kompleksiteten av subsea-installasjonsløsninger på den norske kontinentalsokkelen, har gjort at Petroleumstilsynet ba om denne rapporten, sier Trond Sundby i Ptil i meldingen.

Industrien vil møte stadig økende kompleksitet gjennom progresjonen mot dypere, kaldere, mer avsideliggende og mer miljømessig sensitive områder. Den vil møte en mer krevende produksjonsflyt samtidig som utstyret blir vanskeligere å teste og det dermed er vanskelig å forutse feilmudusere. Kompleksiteten øker også med realiseringen av subsea-kompresjon, sier Søgård.

Rapporten fra DNV GL beskriver den nåværende statusen i industrien, og fremtidige trender. Mekanismer relatert til degradering og modning, samt effekten disse har på operasjonene er også beskrevet.

Rapporten kan du laste ned hos Petroleumstilsynet .

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger