Publisert 4. februar 2000

Det Norske Veritas begynner i disse dager arbeidet med å utarbeide standarder for «best practice» når det gjelder offshorevirksomhet i arktiske strøk. Nå skal hull tettes i de opprinnelige standardene.

I hovedsak er det standarden ISO 19906 som gjelder for petroleumsvirksomhet i arktiske strøk, men standarden er ifølge Gus Cammaert, DNVs direktør for arktisk teknologi, ikke god nok.

– ISO 19906 har en åpen slutt når det gjelder mange av de anbefalte designløsningene, og den inneholder heller ikke spesielle krav til mobile boreenheter eller FPSO-en for kalde strøk, sier han i en pressemelding.

Nå har DNV startet opp et prosjekt som skal finne de beste løsningene for installasjoner i arktiske strøk, slik at dette lettere kan innarbeides i designfasen av feltutviklinger og lignende. Resultatet av arbeidet skal sammenfattes i et dokument som blir et supplement til ISO 19906.

Blant deltakerne i prosjektet er StatoilHydro, Shell, Transocean, Deawoo Shipbuilding, Hyundai Heavy Industries, Aker Arctic og Olav Olsen. Til sammen er 15 enheter fra åtte ulike land representert i samarbeidet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger