Publisert 4. februar 2000

Datterselskapene på Hanøytangen og Rosenberg skal lagre og sammenkoble en ny plattform som skal til britisk sektor av Nordsjøen.

FORNøYD: konserndirektør
Kristin Færøvik i Bergen Group Offshore.
(FOTO: MARATHON)

Plattformen er en Moss Krylov Octabuoy halvt nedsenkbar produksjonsenhet som for tiden er under bygging i Kina, og skal brukes av ATP Oil & Gas Corporation på Cheviot-feltet i britisk sektor i Nordsjøen, skriver Bergen Group i en børsmelding onsdag formiddag.

Søsterkontrakter
Kontrakten Bergen Group Hanøytangen AS har inngått med Bluewater Industries i Houston gjelder lagring av understellet til plattformen, frem til sammenkobling med prosessmodul og toppdekk. Under lagringsfasen vil Bergen Group Hanøytangen også utføre forberedende arbeid for sammenkoblingsprosjektet.

I tillegg har Bergen Group Rosenberg AS blitt tildelt en intensjonsavtale med Bluewater Insutries for planlegging og forberedelser til selve sammenkoblingsoperasjonen mellom toppdekk og understell.

-Vi er glade for å få tildelt disse kontraktene, selv om de har en begrenset økonomisk verdi. Kontraktstildelingene er et bevis på at vi har styrket vår posisjon innen alle aspekter av vår kjernevirksomhet. Disse prosjektene viser også at vi kan dra nytte av kompetanse på tvers av selskapene i offshoredivisjonen, samt utnytte våre utmerkede fasiliteter, sier konserndirektør
Kristin Færøvik i Bergen Group Offshore.

Klar til neste år
Skroget til plattformen er forventet å være klar for transport fra Kina til Bergen i løpet av første halvår 2012. Toppdekket er en to-nivå dekk (produksjon- og bore-dekk) med en vekt på 13.000 tonn når sammenkoblingen skal gjennomføres. Fabrikasjon av overbygningen er delt mellom Kina («utilities»-modul) og USA (prosess modul).

Offshore-divisjonen til Bergen Group består av Bergen Group Rosenberg, Bergen Group Hanøytangen og Bergen Group Kirkenes.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger