Publisert 4. februar 2000

Ett døgn før Aker Drilling offentliggjorde at kursen måtte senkes hadde rådgiver Pareto Securities dette som grunnlag i en analyse. Samtidig var det de samme som samlet inn penger til riggselskapet.

Bransjestandard for meglerhus er at de som henter inn ny egenkapital etter hovedregelen er avskåret fra å sende ut analyser fra samme selskap. Pareto Securities fikk jobben med en rekke andre meglerhus om å samle inn penger til Røkkes riggselskap. 17. februar, ett døgn før kursen ble offentliggjort til å ligge i den nedre delen av det tidligere oppgitte intervallet på 19 til 27 kroner, la Pareto Securities 19 kroner til grunn i sin kjøpsanbefaling av selskapet. Dagen etter offentliggjør Aker Drilling at kursen vil ligge i intervallet 19 til 22 kroner, slik som Pareto skriver i sin analyse dagen før, det skriver Dagens Næringsliv.

Først 21. februar, da emisjonen er avsluttet, blir kursen fastsatt til 19 kroner.

Paretos analysesjef Samir Bendriss sier til avisen at kursen som ble poppgitt i analysen var analytikernes egne vurderinger, og at ingen kan bestemme prisen før markedet gjør. Det var etter at nyheten om Seadrill-selskapet north Atlantic Drilling skulle på børs at Pareto argumenterte for at Aker Drillings rigger er billigere enn North Atlantics rigger med en kurs på 19 kroner.

Det skal ifølge Norges Fondsmeglerforbund som hovedregel ikke utarbeides noen analyser fra syv dager før prospekt publiseres til 30 dager etter tildeling av aksjer i emisjonen. Det finnes unntak, og Per Broch Mathisen i Fondsmeglerforbundet sier til DN at det kan gjøres unntak om det kommer «vesentlige nyheter eller det skjer vesentlige hendelser vedrørende selskapet». Analysen fra Pareto skal etter sigende har kommet i gang etter at nyheten om at Seadrill skiller ut North Atlantic Drilling som eget selskap.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger