Dobler gassproduksjonen fra Duva

Publisert 8. april 2022

Neptune Energy og partnerne dobler gassproduksjonen fra Duva-feltet i Nordsjøen.

Partnerskapet har samarbeidet tett med norske myndigheter for å identifisere tiltak for å møte gassetterspørselen i Europa. Dette gjør det nå mulig å øke gassproduksjonen fra Duva-feltet med 6500 fat oljeekvivalenter per dag (foepd), fra første del av april.

Duva er en undervannsinstallasjon med tre oljeprodusenter og en gassprodusent, knyttet opp mot den Neptune Energy-opererte Gjøa-plattformen. Gassen transporteres i rørledning til gassterminalen St. Fergus i Storbritannia.

– Vi er glade for at vi, i samarbeid med våre partnere og norske myndigheter, nå vil kunne levere mer sårt tiltrengt gass. Den økte produksjonen er nok til å varme opp ytterligere 350 000 britiske hjem per dag, sier administrerende direktør i Neptune Energy Norge, Odin Estensen.

Duvas samlede produksjon ligger i dag på 30.000 foepd, hvorav 6500 foepd er naturgass. De nye tiltakene vil doble den daglige gassproduksjonen til 13 000 foepd de neste 4-8 månedene.

Om lag 70 % av Neptune Energys norske produksjon er gass, og selskapet undersøker nå muligheten for å øke gassproduksjonen også fra andre felt i porteføljen.

Duva-lisenspartnere: Neptune Energy (30 % og operatør), INPEX Idemitsu (30 %), PGNiG Upstream Norway (30 %) og Sval Energi (10 %).

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger