Publisert 4. februar 2000

Oljeindustrien vil gi 50 prosent mer penger til den kommunale oljevernberedskapen, mot at det blir kortere responstid og klarere krav på leveransene.

Dette er en sentral bit i arbeidet som skal sikre best mulig oljevernberedskap i kyst- og strandsonen.

– Dette er ett av flere tiltak. Totalt regner vi med årlige investeringer innen kyst og strand på mer enn 40 millioner kroner. Det er mer enn en tredobling fra tidligere år, sier administrerende direktør Sjur Knudsen i Norsk Oljevernforening for Operatørselskap(NOFO) på NOFOs hjemmeside.

OLJEVERN:Oljeindustrien vil øke støtten til
oljevern med 50 prosent.

IUA forplikter seg
Denne uken ble den reviderte samarbeidsavtalen gjennomgått med 21 Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensing (IUA). Avtalen forplikter IUA å delta i eventuelle oljevernaksjoner, og å stille personell og utstyr til rådighet.

– Oljevernberedskap koster. Derfor har vi besluttet å øke den årlige generelle økonomiske støtten til UIA med mer enn 50 prosent. NOFO dekker også kostnader ved aksjoner, øvelser og opplæring. Men vi har samtidig klare krav og forventninger til kvaliteten på leveransene, sier Knudsen.

Lokale fiskere inkludert
Også fiskeflåten skal inkluderes i totalberedskapen, spesielt i nord. Ifølge NOFO skal disse inkluderes på grunn av kunnskap om lokale forhold og båter med nødvendig slepekapasitet.

– Mannskapet har fått skreddersydd opplæring. Erfaringen er at dette er et samarbeid som fungerer bra, styrker beredskapen og som vi derfor ønsker å videreutvikle, sier Knudsen på NOFOs hjemmeside.

Den reviderte IUA-avtalen er ett av flere tiltak NOFO har satt til verks for å stryke den kystnære oljevernberedskapen. Nylig besluttet NOFO å opprette en spesialtrent enhet på 50 personer for kyst- og strandsoner. Organisasjonen har også besluttet å inngå en avtale om tilgang til tre spesialfartøy .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger