Døde etter fall fra Nordsjø-helikopter

Publisert 3. juli 2014

Pasient i 30-årene fra Nord-Sverige tok seg ut av helikopteret som skulle frakte ham fra Troll A-plattformen i Nordsjøen til Bergen.,Nå etterforskes hendelsen av politiet, og Statens Havarikommisjon er varslet. Det skriver TV 2 .

Like før klokken 08.00 onsdag morgen ble en mann i 30-årene utsatt for et sykdomstilfelle på den Statoil-drevne Troll A-plattformen. Mannen, som var ansatt i et underleverandørselskap på plattformen, ble hentet av et helikopter på ambulanseoppdrag.

Oppdraget skulle være ren rutine, og besetningen bestod av fem personer. To piloter, en redningsmann, en heisfører og én fra medisinsk personell. Dette er ifølge operatøren av helikopteret, CHC Helikopter Service, standard besetning på denne type aksjoner.

Men noen kilometer fra land, går noe fryktelig galt. Klokken 08.45 klarer pasienten, som skulle fraktes mot Flesland, å ta seg ut av helikopteret. Det var da rundt 600 meter over vannet. Det ble straks iverksatt en redningsaksjon. Ifølge politiets logg, ble mannen funnet nesten en time senere. 37-åringen skal ifølge Aftonbladet være svensk statsborger.

– Klokken 09.39 ble det gjort funn av vedkommende halvannen kilometer utenfor kysten syd på Sotra (utenfor Bergen journ. anm.). Mannen ble plukket opp av en losbåt som var satt inn i søket, og tatt i land ved Glesvær kai, ikke så langt unna, sier politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til TV 2.

Statoil, som drifter Troll A plattformen, har satt inn ressurser for å ta vare på de som var involvert i hendelsen.

– Vi har valgt å følge de involverte skikkelig opp, og har informert om hendelsen på installasjonen. Vi jobber nå med å bearbeide dette internt, sier pressekontakt Ørjan Heradstveit i Statoil til TV 2.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger