Publisert 4. februar 2000

Dolphin Interconnect Solutions har planer om å etablere et geofysisk selskap, og har nå sikret seg seismikkskipkapasitet av GC Rieber Shipping.

Det nye selskapet, Dolphin Geophysical, vil ledes av Atle Jacobsen og Erik Hokholt, som begge tidligere jobbet for Wavefield InSeis. Wavefield ble kjøpt opp av CGGVeritas i 2009.

Dolphin er nå i ferdt med å hente inn mellom 60 og 65 millioner dollar i ny egenkapital. Selskapet har i tillegg sikret seg rundt 39 millioner dollar i langsiktig streamer-finansiering, mens GC Rieber-underselskapet Armada har gitt Dolphin et konvertibelt lån på 6,5 millioner dollar.

Armadas nybygg 532 skal nå oppgraderes til 14 streamere. Når dette arbeidet er utført vil det i mars 2011 gå inn på en femårig avtale med Dolphin. Etter utløp av disse fem årene har Dolphin også en opsjon på å forlenge avtalen med seks år.

Kontrakten har også en opsjon på tre år for nybygg 533, som nå er under bygging ved Factorias Vulcano i Spania. Nybygget forventes nå levert i 1. kvartal 2012. Selskapet har også inngått en måned på 12 måneder for isklasse-skipet «Polar Explorer», med opsjoner på inntil fire år. Avtalen for «Polar Explorer» har oppstart i januar neste år.

– Vi er godt fornøyde med avtalen som sikrer langsiktig beskjeftigelse for flere av våre seismikkskip til gode betingelser. Vi er også tilfredse med at vi gjennom avtalen med Dolphin bidrar til å videreutvikle det sterke seismikkmiljøet i Bergen og ser frem til å utvikle et tett og godt samarbeid med Dolphin og dets ledelse, som vi kjenner godt fra tiden før utfisjonering av det tidligere datterselskapet Exploration Resources ASA, som i 2005 ble kjøpt av CGGVeritas, sier Hans Petter Klohs, konstituert administrerende direktør i GC Rieber Shipping.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger